Cicero

You are here:   Home > Groene Hartpad

Groene Hartpad

 

 

Wandeling in 11 etappes

november 2020

 

In het jaar 2020 zijn er heel wat geplande activiteiten noodgedwongen afgelast. Ook een aantal van mijn wandel-voornemens zijn daarbij niet onberoerd gebleven. Een drieweekse wandeltocht in Portugal en Spanje, gepland in september van dit jaar, moest op het laatste moment worden afgeblazen. Als mogelijk (vakantie-) alternatief dreigde ik met een wandeltocht dwars door Noord-Engeland niet veel verder te komen dan 10 dagen quarantaine. Aan het ‘veilige’ alternatief, een Lange Afstand Wandeltocht (LAW) in Nederland bleken te veel onzekerheden te kleven ten aanzien van overnachtings-mogelijkheden onderweg. Dag-wandelingen heb ik gelukkig nog wel kunnen maken; een meerdaagse trip kwam er echter steeds maar niet van.

Uiteindelijk heb ik toch nog een tweedaagse wandeltocht weten te plannen, waarbij ik drie etappes zal lopen van het Groene Hartpad: een wandelroute door het ‘groene hart’ van de randstad. Voor mijn eerste dag heb ik 2 etappes samengevoegd, en loop ik vanaf Rotterdam (-Noord) via Schiedam naar Delft.** Die route voert langs de plek (in Den Hoorn) waar ik naaste familie heb wonen. Daar ben ik welkom voor het avondeten en overnachting. Veel mooier kan (en hoeft) het leven niet gepland worden in deze zorgelijke tijden.

De tweede dag start ik dan in Den Hoorn, loop vandaar het laatste stuk van mijn tweede etappe en stap dan over op de derde etappe, die van Delft naar Zoetermeer voert. Daar houdt mijn planning in eerste instantie op.

Inmiddels - na het lopen van deze eerste etappes - krijg ik de smaak pas goed te pakken. Thuis bekijk ik de mogelijkheden om start- en finishlocaties van de volgende etappes zodanig te kiezen dat ze met het openbaar vervoer bereikbaar worden. Stap voor stap lukt dat, soms door (kortere) etappes samen te voegen, en andere keren door meer reistijd te reserveren. Ik moet tenslotte ook rekening houden met de kortere dagen in dit naseizoen.

Uiteindelijk loop ik 2 dagen per week, verdeel ik de 11 etappes van het Groene Hartpad over 8 dagtochten, en slaag ik er zodoende in om het hele project  in de maand november 2020 af te ronden.

De totale lengte van dit ‘streekpad’ is volgens opgave 200 kilometer. Mijn daadwerkelijk gelopen etappes variëren in lengte tussen 19 en 35 kilometer. In totaal kom ik tot 220 kilometer (inclusief mijn ‘aanlooproutes’), een gemiddelde dag-afstand van zo’n 27 kilometer.

 

** 'Officieel' zijn dit de laatste twee etappes van het Groene Hartpad, en staan ze te boek als etappes 10 en 11. In Delft stap ik vervolgens over op etappe 1, die voert van Delft naar Zoetermeer. Dit kan enige verwarring in het verslag opleveren...

 

 

Submenu

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login