284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-02-10_Loosdrecht

2018-02-10_Loosdrecht

 

Loosdrecht, 10-02-2018

12 km

 

Het is grijs en nevelig. De temperaturen liggen de hele ochtend net boven nul. Door de nachtvorst van de afgelopen week is de grond bevroren. Dat betekent uiteindelijk onze redding op onze tocht langs de Loosdrechtse Plassen en door de bijbehorende ‘wetlands’. Door die bevroren ondergrond kunnen wij ons redelijk staande houden in de zompige weiden. Onder ‘betere’ omstandigheden zouden we alras kopje onder zijn gegaan in de uiterst drassige graslanden waar we doorheen modderen.

We lopen eerst langs de Loenderveense Plas en de Wijde Blik naar Kortenhoef, alwaar we afscheid nemen van het asfalt en de draslanden betreden. We moeten goed opletten waar we onze voeten neerzetten. Ik ben daar zo druk mee, dat ik op een bepaald moment alleen nog maar recht voor me op het pad aan het turen ben. Te laat krijg ik de grote zwerm ganzen in te gaten die in formatie recht over ons heen vliegt. Terwijl dat toch bepaald niet geruisloos gaat…

Wij waden de laaglanden door in de richting Hilversum. Daar komen we even boven water om een verkeersweg en een brede vaart over te steken. We negeren het plaatselijke tuincentrum en stellen de koffie voorlopig uit. Wel brengen wij een bezoekje aan “Ome Joop”, die even verderop een alternatieve tuinbouwkas beheert. Daar komen we echter van een koude kermis thuis, omdat Ome Joop carnaval aan het vieren is, en zijn honden heeft achtergelaten om de boel te bewaken. Wij weten niet hoe snel we het terrein weer moeten verlaten… De autoklassieker Lincoln Continental laten we verder ongemoeid. Ik fotografeer die wel, maar vind hem achteraf niet passen in mijn serie, die ik vandaag voornamelijk beperk tot ‘verstilde landschappen’. Waarvan acte. De enige uitzondering die ik maak is voor een reusachtige kip, die tezamen met een aantal uiterst gemoedelijke schapen op zijn slobkousen door een voortuin scharrelt (foto 5).

Daarna gaan wij weer off-the-road, en soppen we verder over de drassige paden, terug in de richting van de grote plassen bij Oud-Loosdrecht, alwaar wij bij het haventje aan de dijk neerstrijken voor een warme koffie. We hebben goed doorgelopen, en zijn derhalve weer redelijk vroeg terug. Wij hebben de hele ochtend onder een egaal grijze lucht gewandeld, waaruit enige tijd ook nog een miezerig regentje neerdaalde. Maar we zijn nog niet op weg naar huis of de lucht breekt open. Zal je altijd zien.

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login