284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-03-24_Zandvoort

2018-03-24_Zandvoort

 

De 30 van Zandvoort, 24-03-2018

20 km

 

Donkergrijs is het, als ik om 07.00 uur de deur uit stap en op weg ga voor “de 30 van Zandvoort”, een mooie georganiseerde strand- en duinwandeling die jaarlijks op ons programma staat. Met het openbaar vervoer in ‘weekendstand’ betekent dit dat ik uiteindelijk pas om 09.30 uur op het racecircuit van Zandvoort van start kan. Ook dit jaar lopen wij niet het 30 km parcours maar de kortere variant: het 18 km traject. Dat is in praktijk, inclusief aanlooproute, 20 kilometer. En hoewel ik nog lang niet ben uitgekeken op dit gebied (zie foto’s), wil ik volgend jaar toch eindelijk wel eens de wijdere omgeving zien door voor de 30 kilometer te kiezen.

In eerste instantie volgen beide routes hetzelfde traject, zo’n 5 km over het strand (foto 1-3). Tegen de duinrand ligt een soort vrijplaats met alternatieve bebouwing (foto 2). Het fijne weet ik er niet van, maar schilderachtig is het zeker. En onder de wandelaars tref je de meest wonderlijke exemplaren (foto 3).

In de duinen wordt het allemaal wat ruiger, mede doordat de egaal grijze lucht van de ochtend wat meer tekening krijgt. We lopen gestaag door, duin op duin af, langs naaldbosjes en duinmeren, waaronder het prachtige Vogelmeer (foto 6-9). Veel ‘grote grazers’, of andere ‘speciale’, memorabele dieren zien we niet vandaag. De roofvogel die een tijdlang boven onze hoofden rondcirkelt is verdwenen tegen de tijd dat ik mijn veldkijker tevoorschijn gehaald heb. Waarschijnlijk is het een sperwer, zo determineer ik mijn geheugenbeeld achteraf. En een vrolijk fladderende en fluitende koolmees herken ik, maar verder is het hier eigenlijk niets dan (zilver-) meeuwen die zich luidruchtig met alles en iedereen bemoeien. Aan het eind van onze wandeling tref ik nog een exemplaar op de boulevard met uitzicht over zee (foto 12). Als symbool van de ultieme vrijheid.

Aan de finish nemen wij onze medaille in ontvangst, en drinken daarna nog een drankje aan dezelfde boulevard, alvorens ons weer huiswaarts te begeven. Het is mooi geweest…

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login