284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-04-21_Geldermalsen

2018-04-21_Geldermalsen

 

Bloesemtocht Geldermalsen, 21-04-2018 

30 km

 

Een prachtige lentedag in april… Wat heet: de temperaturen bereiken al enkele dagen achtereen zomerse waarden. Was het lange tijd (te) koud, nu is het seizoen ineens op hol geslagen. In een week staan de bollenvelden in bloei, en fleuren de fruitbomen de Betuwe op met hun vrolijke bloesems. Precies op tijd voor de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht vanuit Het Gelderse Geldermalsen.

We lopen in het stroomgebied van het riviertje de Linge, en achtereenvolgens door de dorpen Deil, Enspijk, Beesd, Rhenoy, Rumpt, wederom Enspijk, Deil en terug in Geldermalsen. Daar worden we verwelkomd door een energieke muziekband (foto 12) die een swingende uitvoering ten beste geeft van het Madness nummer One step beyond. Hoe toepasselijk die titel: we blijken bijna 30 kilometer gelopen te hebben terwijl we ons hadden ingeschreven voor de 25. Met recht ‘een stap verder’… en daarmee 'gekkenwerk'. Maar in een wonderschone omgeving, zeker onder deze (weers-) omstandigheden.

Mijn fotoserie opent vandaag met een kwetterende vink in een fruitboom. Mooier kan natuurlijk niet. Ook verder een aantal lentebeelden van bloesem (foto 7, 10), pasgeboren lammeren (foto 4), kwelend dan wel nestelend gevogelte (foto 1, 5, 8). Mijn ‘nestelende kraanvogel’ zit ogenschijnlijk zijn gevangenschap uit op een soort kinderboerderij annex kleine dierentuin. Hij heeft echter op het laatste moment de plaats in mijn serie moeten overnemen van een stelletje (naar mijn mening) “bergeenden” in de Linge, die door een kenner echter onbarmhartig ontmaskerd wordt als ‘soep-eenden’.  Daar zal ik mij in het vervolg beter tegen moeten wapenen, wil ik ooit kans maken om enigszins serieus genomen te worden in de kunst van het vogels spotten. Het fraaie vogelexemplaar in de top van een boom (foto 5) is vooralsnog niet definitief gedetermineerd, maar waarschijnlijk is het een 'zwartkop'.

Twee foto’s voeg ik toe als hommage aan de Militaire Genie Compagnie die de route langs en over de rivier de Linge beloopbaar gemaakt heeft, onder meer door de constructie van pontonbruggen (foto 2, 6), en één foto van het alternatief zonder die hulpmiddelen, in de vorm van een wankele evenwichtsbalk (foto 11). Heb ik dan alles gehad? Oh nee, de wandelaars zelf, en de overvloedige ‘rustpunten’ op de route (foto 9). Ook die bepalen voor een deel de charme van deze massale wandeltocht. Naar verluid lopen er vandaag 30.000 wandelaars mee. Dat vergt enige organisatie, en die blijkt dik in orde. Evenals mijn persoonlijke wandelgezelschap!

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login