284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-06-22_Laren

2018-06-22_Laren

 

Laren, 22-06-2018 

31 km

 

Om 08.30 uur sta ik aan de start van de derde dag van de wandelvierdaagse ‘t Gooi. De eerste twee dagen heb ik wegens ‘werkverplichtingen’ aan mij voorbij moeten laten gaan, maar bij deze vierdaagse is het mogelijk om de dagen dat je loopt te kiezen. De laatste twee dus, waarvan vandaag de eerste: de “polderroute” over Eemnes.

Vorig jaar liep ik deze vierdaagse helemaal, maar toen in de 20 km variant. Met name deze polderroute stelde (mij) destijds enigszins teleur, omdat de kortere afstanden min of meer in stedelijke omgeving blijven, terwijl wij de lange-afstand-lopers de polder in zagen verdwijnen. Een belangrijke reden voor mij om nu juist (ook) deze route in een langere variant te lopen. De foto’s in mijn selectie zijn dan ook uitsluitend gewijd aan dit polder-onderdeel van de route. Voor het andere deel gelieve men mijn fotoalbum van vorig jaar op te slaan…

Het weer is sterk wisselend vandaag: regen, wind, ook wat zon af en toe… Het is fris voor de tijd van het jaar (naar mijn gevoel gewoon ‘koud’). Ik heb vanmorgen steeds een stukje kleding meer meegepakt (en aangetrokken) zodat ik nu eindelijk eens besef wat het betekent om ‘in laagjes’ gekleed te zijn. Het duurt trouwens lang voordat ik wat laagjes kan afpellen, in eerste instantie moet daar vaak nog de regenponcho overheen. En dan blijft mijn aparte regenbroek slechts in de tas omdat ik wat traag van begrip ben: mijn wandelbroek is al doorweekt voordat ik besef dat ik actie moet ondernemen. En als ik zover ben besef ik dat het op dat moment niet zoveel zin meer heeft.

Genoeg gemekkerd weer. Die broek droogt wel weer op. Het grote voordeel van dit kille buienweer is overigens – ik meldde dit al eerder - dat er vaak tussen twee buien het meest prachtige licht heerst, in combinatie met een fascinerende wolkenlucht. Zie mijn fotoselectie… Ik weet niet of mijn camera echt ‘weerbestendig’ is, maar die is vandaag behoorlijk op de proef gesteld door de elementen. Dat kan u niet boeien, zegt u? Mij des te meer, en ik doe dan ook mijn best om ‘m onderweg telkens weer droog te poetsen, in de hoop en verwachting dat ie zo de reis zal overleven.

Nog even terug naar de polder bij Eemnes, het onderwerp van mijn fotoserie. Ik verwachtte daar veel van op vogelgebied, mede gezien de ervaringen op mijn recente poldertocht bij Bunschoten-Spakenburg, Buiten de talloze, laag over de velden scherende zwaluwen kan ik geen enkele weidevogel bespeuren. In arren moede richt ik mijn camera maar op de koeien ter plaatse; die zwaluwen zijn mij toch te vlug af…

Ergens in de polder passeer ik een geparkeerde auto, en daarbij een man met verrekijker. Is die van de organisatie, of wat? De verrekijker lijkt mij wat overbodig: hier is momenteel niets te zien.

 Verder lopend kom ik langs een aantal informatieborden, die ik fotografeer in relatie tot het landschap (foto 7-9). Zo heb ik toch nog vogels in de polder, zij het dat zij onder het landschap vliegen terwijl de lucht daarboven leeg blijft.

Als we weer uit de polder zijn, en ik bij het rust- en controlepunt een soepje eet, en daarbij mijn routebeschrijving doorneem, blijk ik daarin wat relevante informatie over de polder gemist te hebben:

40. Hek door bij bord Natuurmonumenten (ruim 1 km). U loopt langs waaien of wielen, deze zijn eeuwen geleden ontstaan door dijkdoorbraken van de Zuiderzee.

41 LA, na hekje (bij infotafel), klinkerweg op. Hier kunt u vogels spotten.

De gememoreerde man stond blijkbaar op zijn post om ons te helpen bij het spotten van vogels in de weilanden. En ik – met alle tijd en ruimte – negeerde deze man en kans!

Zal ik het ooit leren? Mijn enige verontschuldiging is dat er maar liefst 123 route aanwijzingen op het formulier staan. Dat leest toch geen mens, als de route ook nog eens afdoende staat ‘uitgepijld’?

Morgen is er weer een dag.

 

Geen kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login