284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-07-18_Nijmegen

2018-07-18_Nijmegen

 

Vierdaagse Nijmegen 2018, 18-07-2018  33,6 km

 

Dag 2: “Roze woensdag” 

Mijn eerste wandeldag is zwaar geweest. Ik had behoorlijk last van oude (spier-) blessures aan mijn linkerbeen. Het onregelmatige ‘file-lopen’ maakte dit allemaal nog extra gevoelig. Daarbij kwamen dan nog wat extra pijntjes, zoals geïrriteerde schouders door een nieuwe rugzak… Min of meer ‘gebroken’ reisde ik terug naar huis, vol twijfels of ik de volgende dag nog wel van start zou (kunnen) gaan.

Maar zie: na een warm bad, goed eten en drinken en enige nachtrust sta ik – enigszins overdreven gesteld – als herboren weer aan de start van deze tweede wandeldag.

Het is vandaag de traditionele ‘roze woensdag’ in de vierdaagse : “Roze Woensdag is een LHBT (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) dag. Tijdens Roze Woensdag zorgen we voor zichtbaarheid!  Dit doen we door samen, hetero, homo, transgender of wie dan ook, samen een feest te bouwen.”

Dat mag allemaal heel enerverend klinken, maar de route van vandaag staat blijkbaar ook bekend als de meest saaie van de vier. De Zuid-Willemsvaart (foto 1) is eigenlijk het enige ‘ongerepte natuurschoon’ dat ik onderweg tegenkom. Het vermaak moet vandaag dus vooral komen van de verkleedpartijen.

Bovendien is er weer veel oponthoud aan het begin en het einde van deze dagtocht. Uiteindelijk blijken we achtenhalf uur te doen over de geprogrammeerde 33,6 kilometer. Als ik uiteindelijk om 18.10 uur thuis ben heeft deze wandeldag in totaal dus 12,5 uur geduurd! Weinig tijd voor reflectie derhalve. Het goede nieuws is dat ik veel minder last heb van blessureleed. De vermoeidheid die ik voel is een logisch gevolg van een lange en slopende wandeldag. Het is nu louter een kwestie van zo goed mogelijk herstellen, en me vervolgens weer klaarmaken voor de volgende dag.

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login