284,336 visitors
327,398 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-08-18_Naarden

2018-08-18_Naarden

 

De Gooise Bergen, 18-08-2018 

17 km

 

Ik wil niet zeggen dat het me niet eerder is overkomen, maar we verdwalen dit keer al op weg naar het startpunt. De aansluiting van de A1 op de A27 is wegens werkzaamheden afgesloten, dus moeten wij ter plekke onze vervolgroute improviseren. Mijn navigatie-juffrouw wil echter met alle geweld de A1 op, en zelf weten we niet welke plaatsjes er op de route liggen. Aan de verkeersborden hebben we derhalve weinig. Onverwacht vinden we – volmaakt toevallig – een gaatje in de afweer, en kunnen we alsnog de A1 op rijden. Voor de in het bos verstopte parkeerplaats die als startlocatie dient heb ik van een vorige keer de aanrij-truc min of meer onthouden. Exact gelijktijdig stappen we ter plekke uit de auto, en we gaan uiteindelijk nog voor negenen op weg.

Dat tijdvoordeel is al heel gauw weer verspeeld, als we kort na aanvang een bospad voorbij lopen, en pas ongeveer een kilometer later merken dat de route aanwijzingen niet echt overeenkomen met de feitelijke situatie. Dus lopen we het hele eind terug en beginnen we opnieuw.

Nu gaat het beter, en binnen de kortste keren lopen we in het beoogde berglandschap. Dat landschap heb ik vorig jaar november al uitgebreid beschreven en beeldmatig gedocumenteerd. Dat ga ik nu niet nog eens over doen. Indien geïnteresseerd leze men mijn verslag van 11 november 2017 maar: http://www.gvanwingerde.nl/nieuw1/?Wandelblog_2017___2017-11-11_Naarden

Negeer ik de bergen vandaag, op de heide, die ik in mijn vorige verslag min of meer links heb laten liggen wil ik wel even ingaan: op de elegante schapen waarvan ik achteraf de soortnaam (of ‘ras’) niet kan vinden, en op de in de afgelopen hitteperiode goudbruin aangebrande heideplantjes. Die  komen in mijn fotoserie uitgebreid in beeld. Met daar omheen een charolais-rund  aan de bosrand, en een rijpaard bij de uitspanning terzijde van de Tafelberg. Een gigantische ‘paddenstoel’ (foto 9) is de laatste natuurhistorische aanvulling op mijn eerder aangehaald wetenschappelijk verslag van dit bergachtig gebied.

Wat ik nog steeds niet in beeld weet te brengen is het gevoel van bijvoorbeeld het lopen op een verende bosgrond, de geuren van een vochtig bos of van een verbrande heide, de sensatie van smalle overdekte bospaadjes of juist de ruimtelijke dimensies van heidevelden. Dus zijn mijn verslagen van bos- en heidewandelingen altijd wat droog en saai, zowel in woord als in beeld. Het zij zo, ik kan niet beter…

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login