284,337 visitors
327,399 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Wandelblog 2018 > 2018-09-15_Putten

2018-09-15_Putten

 

Putten, 15-09-2018 

12-14 km

 

Het is een eind rijden voor een relatief kort stukje lopen. We ‘doen’ vandaag het Norderpad: “Ontdek het mooie buitengebied van Putten. Wandelen over eeuwenoude kerkpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en oude boerderijen. Een belevenis van afwisseling in cultuur en natuur. Klompen aan, rugzak op en gaan!”

Weer eens een ‘klompenpad’, al is daar zeker in het begin weinig van te merken. We lopen op fietspaden en langs provinciale wegen. Zelfs de klompen van de bewegwijzering zijn moeizaam te vinden. In het begin wijten we dit aan het feit dat we niet meer gewend zijn om onze weg op het parcours zelf te moeten zoeken. We lopen de laatste tijd vaak met de dikke pakketten schriftelijke routeaanwijzingen van mooisteroutes.nl…

We zijn al een behoorlijk eind op streek als we – zij het nog steeds langs een provinciale weg – de eerste gehoornde runderen in de weiden aantreffen (foto 1). Het uitzicht wordt weidser (foto 2). Maar dan buigen we alweer af voor koffie in de Pluktuin Het Platteland, een gemoedelijke en sfeervolle theetuin tussen de fruitbomen (foto 3-5).

Na dit oponthoud gaat het een tijdlang goed, en lopen we langs een bosrand met uitzicht op akkerbouwgrond. Hier staat heel fraai een veldje mais in het gelid opgesteld (foto 6). Verderop doorkruisen we een stuk bos, en komen zo in de weilanden bij de koeien. Eén van hen is wel geïnteresseerd in ons, en loopt een eind met ons op (foto 7). De mooie ‘zwartsnuit-schapen’ die we zien moeten niets van ons hebben, en nemen de benen als we te dichtbij komen. Geen foto derhalve.

En vanaf hier wordt het echt afzien. Er worden nieuwe wegen aangelegd, en daartoe heeft men (blijkbaar) de routeaanwijzingen verwijderd en de bospaden afgesloten. Voordat we doorhebben dat onze klompenbordjes verdwenen zijn, zijn we al een heel eind doorgelopen. De verkeerde kant op uiteraard, dus moeten we terug om uit te vinden hoe we weer op ons klompenpad kunnen komen. Als dat eenmaal gelukt is verdwalen we binnen de kortste keren weer, omdat er nu ook weer bordjes ontbreken, ofwel in zulke slechte staat verkeren dat ze onleesbaar zijn. En dan gokken wij dus steevast een verkeerde richting. Het kost ons een extra rondje voordat we weer op koers liggen. Dan hebben we het industriegebied van Putten al weer in zicht, op de achtergrond tussen de bomen en pompoenen (foto 8). Op deze zelfde plek blijkt een kolonie boerderij-katten te huizen (foto 9).

Als we Putten binnen lopen ontstaat er weer verwarring over welke kant de routepijlen nu eigenlijk op wijzen, zodat we voor ons gevoel uiteindelijk zwalkend de eindstreep bereiken. Twaalf kilometer is de route op papier. Door ons extra loopwerk zijn dit er waarschijnlijk 14 geworden. En al zitten er mooie stukken bij, we zullen ons deze dag niet herinneren als een van de mooiste in onze wandelloopbaan…

 

Bekijk de kaart

Bekijk de foto's

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2024 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login