Cicero

You are here:   Welkom bij Cicero

Welkom bij Cicero

 

 

Voor wie dit leest

 

Cicero_200px

   

‘Goed, ik heb nu op jouw naam een zoekopdracht gegeven voor beeldmateriaal van de kajaktochten die je hebt gemaakt. Ik vind helemaal niets.’ ‘O, maar ik heb nooit een camera bij me.’ ‘Hoe weet je dan hoe al die vogels heten?’ ‘Ik heb een gidsje. Gewoon, van mijn ex-vriend gekregen. Een klein uitvouwbaar gidsje over de lokale fauna.’ ‘Gewoon een soort boekje?’ ‘Ja, dat wil zeggen, het is waterbestendig en…’ Josiah zuchtte. ‘Sorry,’ zei Mae. Hij keek geërgerd. ‘Nee, ik bedoel, dit is een beetje een zijpad, maar mijn probleem met papier is dat alle communicatie daar eindigt. Er is geen continuïteit mogelijk. Jij kijkt in jouw papieren boekje en dat is het. Het eindigt bij jóú. Alsof het alleen om jou draait. (uit: Dave Eggers, De Cirkel, p.145. Cursivering van mij)

Ik pas ervoor om in het hokje van analoge asocialen geplaatst te worden. Alles wat ik beleef gaat direct online, dat begrijpt u. Het draait tenslotte niet alleen om mij! Dat wil zeggen dat ik wekelijks de Utrechtse-, Uitheemse-, dan wel Kust-landschappen bewandel, en daar op deze site verslag van doe middels mijn wandelblog.

Daarnaast blijf ik lezen, en plaats ik de gelezen boeken, soms met enige vertraging, in mijn bibliotheek hier ter plaatse. De oplettende 'volger' zal dus zien dat ik het boek De Cirkel niet heb uitgelezen... Het bovenstaande citaat verdient wat mij betreft in al zijn ironie echter zeker 5 sterren!

Mijn (vakantie-) reisverslagen verschijnen in principe jaarlijks (meer vakantie heb ik niet), en uiteraard alleen als ik ze de moeite van het delen waard vind..

De lezer zij gegroet!

 

 

 

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2023 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login